We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Katjas hj​ä​rta

by Michael Nystås

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

  Bonusmaterial vid köp:
  - Tidigare outgiven outtake från inspelningarna 1990. Upptäckt i samband med remastringen i april 2019.
  - Den ursprungliga tacklistan som inscannad kopia, tryckt på rosa papper och nedskriven på gammaldags skrivmaskin 1990.

    60 SEK  or more

   

 • Full Digital Discography

  Get all 3 Michael Nystås releases available on Bandcamp and save 25%.

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality downloads of Katjas hjärta, Vingar på din fot, and Det är som om våren slagit ut i mitt bröst. , and , .

    158.25 SEK or more (25% OFF)

   

1.
2.
3.
4.
Två ögon 04:00

about

Remastrad version av min allra första demokassett från 1990, utförd av Dan Swanö i april 2019.

Artistnamnet Laodicea, eller Laodikeia som den svenska översättningen lyder, är taget efter en stad aposteln Paulus besöker under sina missionsresor i Nya Testamentet: "Och skriv till ängeln för församlingen i Laodikeia: /.../ Jag känner dina gärningar, du är varken kall eller varm. Om du ändå vore kall eller varm!" (Uppenbarelseboken, 3:14f).

Omslagsfotot är taget av Fredrik Lund, och föreställer en flicka från Vidablick som jag träffade på ett scoutläger 1988. Fredrik Jonson, fotograf på Norrköpings Tidningar, efterbehandlade bilden med vänlig och varsam hand.

Så här berättar Dan själv om sitt arbete med de gamla rullbanden 2019:
"Jag har införskaffat en Yamaha porta igen (värstingen MT4X!!) och fört över alla gamla mastertejper och övriga kassetter till 24 bit/96 khz för slutgiltig arkivering. Kommer givetvis aldrig slänga kassetterna, men digitalt skall musiken få överleva oss alla i färdig form, i fullt välljud!
Passade på att fixa några toner i sången som inte riktigt passade in i skalan. Nu för tiden finns det galet koola verktyg för transparent fixande. Lyckades t.o.m. rädda firmafestkörerna tack vare polyfonisk pitch-shift Kopierade även mina och Edwins körer till alla refränger, där de inte låg. Låter mer homogent och "proddat" så tycker jag.
Som extra bonus och en "tack igen" för alla reportage, mixade jag denna gång om allting på tejpen, inkl. en "bara du och en acke i mono" låt, som rätt najs! Enligt din sida var den aldrig med på kassetten. Nån titel hittade jag inte, så den har ...lycklig... som temp-titel.
Volymen är "streaminganpassad". alltså inte förstörd av någon form av "volymhöjande limitering". -14LUFS är volymen, som CD's var i början av nittiotalet, fyllda av dynamik!"

credits

released July 1, 2019

Inspelad, mixad och producerad i Shaker Recordings av Dan-Erland Swanö, Peter Richard Edwinzon och Karl Anders Måreby under augusti-oktober 1990. Foto: Fredrik Lund. Tack till G i Vidablick. Dom här sångerna är till Katja, Maria & Miss Farina. Ditt namn i mitt hjärta.

1 000 TACK TILL:
Dan-Erland Swanö, Peter Richard Edwinzon och Karl Anders Måreby - Blod, Svett och Tårar. Helene och Anette. Karin. Dick - sök Ljuset! Micke, Maria, Susanna och Simon för Glädjen och Skratten. Ninni och Gunnar för den 6 augusti. Alla i Rimforsa den 6 oktober. Maria och Lina. Henrik och Fia. Anna och Solveig. Lotta och John G. Fredrik Lund för Bilden, Magnus Johansson för Till himmelen. Lasse P och Lasse A och Jimmy Boy. Fredà, Ten CC, Reinriver Band och Hemliga Byrån. Fantomen. Jesus för tryggheten och inspirationen - var alltid min Herre! Jojjis bara för att du finns. Linda M. Ulf Gerhard Lundell. Helena. Kärleksgubben - Sov Gott.

Den som tror på mej skall leva om han än dör. JESUS

För varje steg kommer jag en bit på väg till himmelen. MAGNUS JOHANSSON

Lyckan är en följd av dina handlingar. ULF GERHARD LUNDELL

license

all rights reserved

tags

about

Michael Nystås Västra Götalands län, Sweden

Under 2018 års sista skälvande dagar släppte författaren och journalisten Michael Nystås sitt första studioalbum på 20 år, ”Det är som om våren slagit ut i mitt bröst” (SPÖKCD18).

Hans musik placerar sig i en genre med förebilder som Ulf Lundell, Plura Jonsson och Magnus ”Vakna nu Anneli” Johansson.
– Gubbrock de luxe, kallar han det själv. Med svenska texter.
... more

contact / help

Contact Michael Nystås

Streaming and
Download help

Report this album or account

Michael Nystås recommends:

If you like Michael Nystås, you may also like: